Росіяни використовують старі боєприпаси, але з таймерами – МВС

Російські окупанти використовують застарілі боєприпаси, проте з сучасними елементами, на яких встановлюють таймери.

Українські сапери працюють з такими боєприпасами. Про це перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін розповів у прямому етері всеукраїнського телемарафону UАразом, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти тягнуть в Україну застарілі танки – відео

“Ми вже неодноразово розповідали, що росіяни використовують касетні боєприпаси ще часів СРСР, водночас ми бачимо, що кінцівики, які стоять на цих боєприпасах сучасні, вони містять фотоелементи, уповільнювачі. В середині такого боєприпасу знаходиться величезна кількість шрапнелі, може бути і 400, і 500”, – заявив Євгеній Єнін.

За його словами, ці шрапнелі “прошивають” навіть метал та бетон, не кажучи вже про людей. В радіусі 50 м шансів вижити практично немає.

“В Миколаєві, коли наш сапер почав роботу над таким боєприпасом, він знаходився на відстані 1-1,5 метри і здетонував не один цей боєприпас, а чотири спрацював таймер”, – додав Єнін.

Росія почала економити високоточні ракети. По Україні випускають радянські застарілі зразки. Основний недолік таких ракет – вони летять не в ціль. Часто під удар потрапляють цивільні об’єкти.

Але нинішніми темпами РФ може вести війну проти України ще протягом року.