рашисти готують «референдуми» на окупованій Херсонщині та Запоріжжі: названо дату

Окупанти планують провести псевдореферендуми щодо створення квазіреспублік на тимчасово окупованих територіях Херсонської і Запорізької областей.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними розвідки, росіяни хочуть провести «референдуми» у так званий «єдиний день голосування». 11 вересня мають відбутися вибори депутатів і губернаторів у кількох регіонах росії.

Також зазначається, що приблизно у цей час на захоплених територіях також має розпочати роботу «Промсвязьбанк».

При цьому окупанти стикаються з опором місцевого населення. Зокрема, в окупованих адміністраціях немає працівників.

Також зазначається, що росіяни масово звозять у тимчасово окуповані райони Запорізької області російських чиновників. Вони приїжджають на місяць, потім їх змінюють нові.

Читайте також

Херсонський колаборант з рашистами Кирило Стремоусов анонсував проведення восени «референдуму» щодо «входження» Херсонської області до складу росії.

Раніше у тимчасово окупований Херсон приїжджав заступник глави путінської адміністрації, щоб до осені поставити місцевим гауляйтерам завдання підготувати у місті проведення псевдореферендуму.

Наприкінці квітня окупанти спробували провести «референдум», але їхні плани змінилися. Плюс, стало відомо про дві божевільні ідеї рашистів.

Водночас, секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що Кремлю не потрібні «референдуми» на захоплених територіях, оскільки рф призначає росіян на керівні посади.

За даними британської розвідки, російські війська планують окупувати Херсон у довгостроковій перспективі. Свідченням цьому є поява в місті проросійської адміністрації та її заяви про «неможливість» повернення в Україну, а також наміри переходу на російський рубль.