ЗСУ відбили наступ на південну частину Лисичанська – Генштаб

Українські захисники зупинили наступ російських окупантів у напрямку південної околиці Лисичанська та завдали ворогу втрат.

Росіяни були змушені відступити. Для поновлення наступу ворог стягує резерви. Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України у вечірньому зведенні в Facebook.

Поблизу Борівського ЗСУ також відбили наступ.

На Сіверськодонецькому напрямку росіяни з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстрілювали населені пункти Сиротине, Лисичанськ, Сіверськодонецьк, Воронове та Мирна Долина.

Підрозділи зі складу другого армійського корпусу за підтримки загонів росгвардії штурмують Сіверськодонецьк. Бойові дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Великої Британії показало нову карту бойових дій в Україні: що змінилося на фронті

Основні зусилля окупанти зосередили на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках, щоб повністю захопити Сіверськодонецьк та Миколаївку. Противник закріплюється на раніше захоплених позиціях в районах Лоскутівки та Рай-Олександрівки. Намагається поповнити втрати.

На Донецькому напрямку росіяни обстрілюють по лінії зіткнення підрозділи Сил оборони зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів і танків.

На Слов’янському напрямку ворог обстрілює цивільну інфраструктуру зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах Богородичного, Адамівки, Дібровного, Курульки, Петрівського, Вірнопілля та Мазанівки. Наші воїни відбили ворожий штурм поблизу Долини та Богородичного та змусили окупантів відійти.

На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів.

Противник провів розвідку боєм в районі населеного пункту Біла Гора. Продовжив наступ в районі населеного пункту Рай-Олександрівка, тривають бої.

Найближчим часом Російська Федерація планує захопити Сіверськодонецьк та Лисичанськ у Луганській області. Далі росіяни хочуть піти на Слов’янськ та Краматорськ у Донецькій області.

Російські війська за останні три дні змогли просунутися в бік Лисичанська Луганської області на близько 5 км завдяки резервам і потужній щільності вогню.