Росіяни намагалися наступити на Мар’їнку – їх жорстко придушили

Збройні сили України відбили російських окупантів, які намагалися наступати у напрямку міста Мар’їнка на Донеччині.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

“Спробу наступу ворога в напрямку Мар’їнки наші воїни жорстко придушили”, повідомляють.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв з артилерії наші позиції в районах Миколаївки, Берестового, Клинового, Торецька, Новолуганського, Покровського, Луганського і Кодеми.

Армійська авіація загарбників завдала удару поблизу Клинового.

Окупанти намагаються встановити контроль над містом Гірське на Луганщині. Силами штурмових груп зі складу 1-го армійського корпусу оволоділи Миколаївкою.

Провалом для ворога завершилась розвідка боєм в районі Вершини. Противник безуспішно намагався скувати боєм дії наших підрозділів в районі Клинового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півдні розбили російську ДРГ, гелікоптери знищили командний пункт

На Новопавлівському напрямку ворог обстрілював українських захисників з танків та артилерії поблизу Павлівки, Вугледара і Пречистівки.

Завдав авіаударів в районах Павлівки, Вугледара і Шевченка. Поблизу останнього наші воїни дали окупантам жорсткий бій і змусили відійти.

Росіяни задіяли диверсійно-розвідувальні групи в районах Времівки, Новосілок і Нескучного. Українські воїни їх успішно виявили з великими втратами ворог відійшов.

На Авдіївському, Курахівському і Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів.

З метою недопущення перекидання резервів на інші напрямки обстрілював позиції наших військ з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Авдіївки, Пісків, Опитного, Мар’їнки, Грушового і Новополя.

Доповнюється.