Голова громади на Херсонщині служить окупантам

Голову однієї з селищних рад Херсонської області підозрюють у державній зраді.

З початку окупації він пішов на співпрацю з російською владою. Допомагав російським солдатам облаштовувати укріплення та блокпости, повідомляє СБУ.

Спецслужба опублікувала фото зрадника. На ньому голова Лазурненської громади Скадовського району Сергій Бєлік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни відпустили з полону проректора Херсонського держуніверситету

Він добровільно перейшов на сторону ворога. Передав окупантам дані про активістів, ветеранів, правоохоронців та військових. Загарбники цих людей потім залякували.

Бєлік також організовував пропагандистські заходи.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

22 червня під Херсоном загорівся склад боєприпасів російських окупантів. Він розміщений у селі Киселівка Чорнобаївського району. Оприлюднили фото та відео пожежі. За словами місцевих жителів, пожежа на складі сталася після влучань снарядів. Очевидці пишуть про удар українських військових. Однак офіційної інформації, яка б підтверджувала це, поки немає.