В РНБО викрили маніпуляції Путіна з рублями

Указ президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна про сплату валютного боргу Росії в рублях, аби уникнути дефолту, є маніпуляцією.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони.

“За допомогою такої “схеми” Росія розраховує проводити платежі за зовнішніми боргами, сподіваючись, що ця “лазівка” врятує економіку РФ. Мінфін неодноразово наголошував, що РФ не планує оголошувати дефолт за борговими зобов’язаннями, оскільки країна має кошти для виплат. Данний указ Путіна має ознаки маніпуляцій”, – сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провідні криптобіржі заблокували акаунти росіян

Де-факто це фінансовий шантаж, в якому власники російських єврооблігацій до кінця не розуміють, чи отримають свої платежі.

Кінцева мета цієї кампанії послаблення санкцій для Росії. Дефолт РФ за зовнішніми зобов’язаннями призведе до падіння внутрішнього виробництва, зростання цін на імпорт, а також зростання безробіття.

У Центрі протидії дезінформації відзначають, що найголовніше Росія втратить здатність фінансувати війну в колишніх масштабах.

Цього тижня російський Мінфін заявив, що заплатив кредиторам рублями після відповідного наказу Путіна. За двома випусками доларових єврооблігацій виплатили 12,51 млрд рублів близько $235 млн за штучним російським курсом.

У країні-агресорці хочуть засекретити дані про золотовалютні резерви.