Закликав бомбити Вінницьку телевежу: зраднику оголосили вирок

Мешканцю Крижополя Вінницької області, який закликав російських загарбників бомбити Вінницьку телевежу, присудили п’ять років за ґратами за держзраду.

Про це йдеться у вироці Вінницького міського суду.

Ще до початку повномасштабної російської агресії проти України, зрадник зв’язався з товаришем, колишнім військовослужбовцем російської армії. Вони переписувались про те, що необхідно завдавати артилерійські удари по українських містах і підривати нацбезпеку країни.

1 березня засуджений записав аудіо в Telegram і попросив росіянина передавати до російської ФСБ інформацію про необхідність ракетної атаки на Вінницьку телевежу. Зрадник розмірковував, що зникнення сигналу телебачення спричинить паніку серед населення та унеможливить сповіщення про ракетні загрози.

Під час обшуків слідчі виявили телефон засудженого. На ньому і знайшли голосове повідомлення до росіянина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приїжджав з російськими окупантами на Київщину: колишньому нардепу оголосили підозру

“Братан, може в тебе які є зв`язки з серйозними людьми, скинь це оповіщення моє, нехай нах*й в**буть вежу, щоб не віщали ці канали. Скинь комусь, хай вони передадуть далі на вашу службу безпеки, треба припинити телемовлення саме цих каналів, внутрішніх українських, бо тут реально все перекручують”, – йдеться в повідомленні.

Також у переписці з росіянином засуджений підтримував якомога швидшу окупацію України російськими терористами, зокрема і Вінниці.

З 2 березня чоловік перебував під вартою. Під час судового засідання зрадник зізнався в скоєному, розкаявся у своїх вчинках та підтвердив усі факти, встановлені слідством.

16 березня російські загарбники завдали ракетного удару по Вінницькій телевежі. Внаслідок атаки повилітали шибки з технічного приміщення на території вежі. Постраждалих не було. Після удару ефірне мовлення в області певний час не працювало.