Коронавірус не зник: в Україні триває пандемія, хворих багато

В Україні все ще триває пандемія COVID-19, тому хвороба продовжує поширюватися.

На тиждень фіксують близько 1 тис. нових випадків захворювання. Про це в ефірі національного телемарафону заявив міністр Кабінету міністрів України

“Ковід ніде не зник. Але вакцинація дає позитивні результати. Зараз фіксується на тиждень при дослідженні значно меншому, ніж до 24 лютого, від 1000 до 1200-1300 захворювань. Проводиться регулярна сегментація проб, які здають”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захиститися від кишкових інфекцій в умовах літа та війни – у МОЗ дали поради

Зараз в Україні виявляють лише штам “Омікрон”.

Крім того, Немчінов підкреслив, що днями відбулося засідання комісії ТЕБ та НС, де заслухали інформацію МОЗ про стан справ. В країні виникла небезпека поширення й інших небезпечних хвороб, крім коронавірусу.

Через те, що російські терористи в Україні спричинили масові руйнування інфраструктури, у деяких містах відсутній або обмежений доступ до до чистої питної води. Через це збільшується ризик поширення небезпечних інфекційних хвороб, зокрема, холери. Ризики її поширення зростають у Маріуполі, однак випадків захворювання ще не виявили.

Серед симптомів холери – діарея, нудота й блювота, судоми, загострення рис обличчя, западання очей, посиніння губ і вушних раковин, зниження температури, а також зниження еластичності шкіри.