Світлодіодні прожектори: де використовують у місті та сільській місцевості

Світлодіодні освітлювальні прилади незамінні для вуличного ландшафтного та архітектурного підсвічування. LED прожектори користуються попитом, що постійно зростає. Їх купують для облаштування міського простору, у сільській місцевості вони також активно застосовуються. За допомогою світлодіодних прожекторів можна легко підсвітити подвір’я або заїзд у гараж, майданчик, альтанку. У місті такі прилади використовують для освітлення автомобільних стоянок, парків, пішохідних доріжок, території біля під’їзду будинку, архітектурних деталей на різних об’єктах. Також можна спостерігати застосування LED прожекторів для спеціалізованих цілей: з їхньою допомогою організовують фотозйомки, сценічне підсвічування.

Конструкція світлодіодних LED прожекторів

Головною особливістю LED прожекторів є наявність світлодіодного модуля та рефлектора. Рефлектор не дає світловому потоку розсіюватися, завдяки чому промені фокусуються та формуються у потік пристойної потужності. Наявність рефлекторів сприяє посиленню світлового променя, а також забезпечує оптимальну дальність. У світлодіодних прожекторів можуть бути різні за формою промені, це залежить від відбивача.

Конструкція LED прожекторів не вирізняється складністю. Конструкційні складові прожекторів на світлодіодах включають:

корпус він може бути виготовлений із металу або пластику. Високу міцність забезпечують корпусам сталь та литий алюміній;

блок живлення цей елемент перетворює змінний струм на постійний;

світлодіодний модуль;

датчик руху (є не в усіх моделей, сприяє економії електроенергії);

рефлектори, відбивачі;

клеми для підключення живлення;

ущільнювачі;

захисне загартоване скло.

Корпус моделей, особливо вуличних LED прожекторів, має високий клас захисту (IP65). Вуличні світильники, в яких використовуються світлодіоди, можуть працювати за будь-якої погоди. Їхній корпус захищений від проникнення вологи.

На вартість LED прожектора впливає потужність виробу, особливості використання (для внутрішнього та зовнішнього), матеріал корпусу, наявність датчика руху, тип кріплення та інше.

Переваги LED прожекторів

Світлодіодні прожектори купують для освітлення заміського будинку та освітлення громадських місць. Споживачі оцінили чудові експлуатаційні властивості цих виробів. Головним чинником залишається економічність. Моделі можуть формувати потужні світлові потоки та чудово освітлювати вулиці, двори, будівлі, використовуючи мінімальну кількість електроенергії. Хорошу репутацію має міцний корпус. Особливою надійністю відрізняються світлодіодні прожектори, промислові моделі та світлодіодні світильники для басейнів. Їх можна використовувати в екстремальних умовах при різних температурних режимах. Ще один плюс – LED прожектори, які встановлюють на вулиці, мають антивандальні властивості. Їх складно розбити чи пошкодити.

Переваги світлодіодних LED прожекторів:

мають великий термін служби до 50 000 годин;

відрізняються сильною яскравістю та гарною кольоропередачею;

мають великий запас міцності;

демонструють низьке споживання електроенергії (у 7 разів менше за лампу розжарювання);

працюють в екстремальних умовах (при температурі від -40 до +55°С);

не потребують регулярного обслуговування;

мають компактні габарити та невелику вагу;

не включають шкідливих компонентів і не вимагають особливих умов утилізації;

не випромінюють ультрафіолетові та інфрачервоні промені.

Залежно від місця встановлення виробники продумали форму кожної моделі. Для підсвічування паркових зон можна купити точкові прожектори на світлодіодах. Ці вироби йдуть із кронштейнами, які полегшують їх монтаж. Для підсвічування фасадів найкраще підійдуть лінійні світлодіодні прожектори. Матричні варіанти часто монтують на висоті. Вироби для басейнів відрізняються високою міцністю та абсолютною герметичністю.