Україна будуватиме державу з потужним захистом, як в Ізраїлі – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна будуватиме європейську держави, але з системою захисту на зразок ізраїльського.

Про це він сказав під час спілкування зі студентами та професорами провідних освітніх закладів Ізраїлю, передає Офіс президента.

“Я думаю, що в багатьох сферах на нас чекають дуже схожі з вашою прекрасною державою речі. Ми будемо розуміти, що наш сусід Російська Федерація. Ми будемо розуміти, що Росія, навіть після того, як ми закінчимо війну та переможемо, може знову через 10-20 років піти в наступ”, – зазначив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц хоче створити “план Маршалла” для України

За його словами, після перемоги Україна розвиватиме протиповітряну оборону. Також, оскільки багато українців вже знають як протистояти ворогу, методи залучення якомога більшої кількості громадян до оборони держави лише вдосконалюватимуться.

“Ми будемо відбудовувати європейську державу, яка буде членом Європейського Союзу. Але з таким потужним захистом, який є у держави Ізраїль”, – підкреслив Зеленський.

У четвер, 23-го червня, Київрада ухвалила рішення про влаштування укриттів у закладах освіти, де таких немає. Відповідний проєкт підтримали 85 депутатів. Найпростіші укриття створять у школах та дитсадках. Загроза ракетних обстрілів Києва все ще залишається.