Китай знову пограв на нервах Тайваню й отримав гідну відсіч

До розпізнавальної зони систем протиповітряної оборони (ППО) Тайваню увійшли 22 китайські військові літаки. Тайбей відповів радіопопередженням.

Про це у Twitter повідомляє Міноборони Тайваню.

Зазначається, що китайські військові літаки наближалися до південно-західної частини острова. Тайванські солдати одразу направили туди сили повітряного патрулювання і розгорнули зенітно-ракетні комплекси у бік літаків КНР.

За інформацією оборонного відомства, до складу 22 повітряних суден Китаю увійшли: два протичовнові літаки Y-8 ASW, п’ять китайських винищувачів-бомбардувальників JH-7, два реактивні бомбардувальники H-6, десять ударних винищувачів J-16, один транспортний літак Y-8 EW та два літаки далекого радіолокаційного виявлення KJ-500.

Читайте також

Президент КНР Сі Цзіньпін підписав директиву, що дозволяє «невійськове» використання Збройних сил. Це викликає побоювання, що Пекін готується до вторгнення на острів Тайвань під виглядом «спеціальної операції», що не класифікується як війна. Директива набула чинності 15 червня.

Наприкінці травня Народно-визвольна Армія Китаю (НОАК) направила до зони ППО Тайваню 30 військових літаків.

Подібні нальоти НВАК влаштовує постійно. У січні ППО Тайваню спробували на міцність 39 китайських винищувачів. А у жовтні 2021 року, Тайвань повідомив про найбільше в історії вторгнення китайських ВПС у зону протиповітряної оборони країни – тоді двома хвилями пролетіли 38 літаків.

Президент США Джо Байден заявив, що готовий застосувати військову силу у разі нападу Китаю на Тайвань.