Чи підуть російські загарбники на Сумську та Чернігівську області – прикордонники дали відповідь

Загрози повторного наступу російських окупантів на Сумську та Чернігівську області немає.

Ворог утримує на кордоні свої війська, але цих сил недостатньо. Про це сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може залишитися без сучасного озброєння: в МВС дали прогноз

РФ демонструє свою присутність на кордоні, щоб відволікати українських військових.

“Росія продовжує утримувати підрозділи збройних сил в окремих районах Брянської та Курської областей. Це робиться для демонстрації присутності та сковування дій наших підрозділів сил оборони. Формування ворогом ударного угрупування для відновлення наступу на цей момент не спостерігається”, пояснив Демченко.

Втрати російських окупантів в Україні на 23 червня становлять 34 430 осіб. Точні дані встановлюють, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському напрямку. Підрахунок ускладнює висока інтенсивність бойових дій.

На Сіверському напрямку підрозділи ворога продовжують перебувати у прикордонних з Україною районах Брянської та Курської областей РФ. Окупанти вдосконалюють оборонні позиції у районі населеного пункту Тьоткіно Курської області.

В Україні майже повністю знищили “еліту” Збройних сил РФ, яку готували для війни з НАТО. ЗСУ розбили підрозділи Західного воєнного округу РФ. Вижили лише ті, хто відмовився воювати проти України.