Суд випустив на волю мера-зрадника

Суд випустив з-під варти мера Південного Харківської області Олександра Брюханова, перед цим визнавши його винним у посяганні на територіальну цілісність України.

Вирок чиновнику оголосив Київський районний суд міста Харкова 20 червня.

За даними суду, Брюханов вдень 27 лютого біля клубу в Південному закликав місцевих жителів не чинити опір російським окупантам. Заявив, що у місті не формуватимуться сили опору, вогнепальна зброя населенню не видаватиметься.

У зборах тоді взяли участь близько 70 людей.

11 червня Брюханов і прокурор уклали угоду про визнання винуватості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приїжджав з російськими окупантами на Київщину: колишньому нардепу оголосили підозру

Суд визнав мера винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Призначив покарання – п’ять років позбавлення волі з іспитовим терміном у два роки. Також скасував арешт і звільнив з-під варти.

28 лютого голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляв про затримання Брюханова, його заступника, керівника місцевого райвідділку поліції й дільничного інспектора за підозрою у держзраді. 4 березня меру оголосили підозру, взяли під варту.

Брюханов обирався мером на місцевих виборах у жовтні 2021 року, самовисуванець.

Цього тижня Офіс генерального прокурора повідомив про підозру колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому за кримінальною статтею – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Той у соцмережі підтримував окупантів.

На початку червня Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу проти нардепа від “Слуга народу” Олексія Ковальова за статтею – колабораційна діяльність.