Японський депутат намагається схилити Україну до перемовин з рф: подробиці

російська пропаганда за допомогою японського парламентаря Мунео Судзукі намагається схилити Україну до перемовин з країною-агресором росією.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО Telegram.

У відомстві заявили, що Судзукі в коментарі російському пропагандистам поклав на Україну провину за те, що рф розв’язала повномасштабну війну. За його словами, начебто «Київ відповідальний за невиконання Мінських угод».

«Така заява японського політика — продовження його риторики про те, що Україні слід терміново капітулювати», — зазначили в центрі.

У відомстві нагадали, що в четвер, 16 червня видання Yahoo News Japan опублікувало статтю Судзукі, в якій політик заявив: якщо Україна не може воювати без допомоги Заходу, «почесна капітуляція важлива для збереження життів»

Раніше ми писали, що пропагандисти агресора розповсюджують нові фейки про БПЛА «Байрактар». Роспропаганда каже, нібито їх застосування проти окупантів є марним.

Також нагадаємо, що окупанти намагаються посіяти паніку серед жителів звільнених територій. Для цього росія поширює інформацію про нібито новий наступ на Київ.