Український дипломат жорстко розкритикував одіозні заяви Меркель

Ангела Меркель своїми заявами про Україну та путіна поставила під загрозу усю свою політичну спадщину.

Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник Укрінформу.

Зокрема, він прокоментував її перше велике інтерв’ю після відставки.

«Якщо чесно, то я був реально в шоці, побачивши це перше інтерв’ю екс-канцлера. Справа в тому, що проводив його мій хороший знайомий – журналіст з журналу Spiegel Александер Осанг. Тому я відверто напросився поставити Меркель ряд питань, на що він люб’язно погодився, і два з них прозвучали», – зазначив Мельник.

Перше питання стосувалося того, чи відчуває Меркель особисту провину і відповідальність за політику умиротворення путіна, яка призвела до агресії проти України, а друге – чи визнає вона хибним блокування вступу України в НАТО в 2008 році.

«Її відповіді всім відомі: Меркель рішуче заперечила, що допустила будь-які помилки щодо загравання з росією… Думаю, що така незрозуміла відсутність самокритики, всі ці абсурдні відмовки поставлять під загрозу всю політичну спадщину Меркель. Зрештою, навіть президент Франк-Вальтер Штайнмаєр знайшов у собі сили визнати хибність попереднього курсу ФРН по відношенню до росії», – додав посол.

Нагадаємо, під час інтерв’ю, Ангела Меркель заявила, що інформація про підготовку рф до війни в Україні, надійшла від спецслужб США у жовтні 2021 року.

Меркель упевнена, що президент рф владімір путін хоче знищити ЄС, оскільки це «перший щабель до НАТО».

Крім того, екс-канцлер ФРН пояснила, чому заблокувала надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО у 2008 році.