На Сумщині знайшли підпільний склад ОПЗЖ

В Охтирці Сумьскої області працівники Державного бюро розслідувань знайшли приміщення, у якому ховали пропагандистську літературу та інші атрибутику проросійської партії ОПЗЖ.

Розслідування проводиться через підозру у колаборації секретарки Охтирської міської ради, вона ж членкиня забороненої в Україні партії. Про це повідомляє ДБР у Telegram.

Після того, як регіональний офіс партії зруйнували російські окупанти, місцеві активісти ОПЗЖ почали “рятувати” майно. Речі перевозились у приміщення, яке належить колишньому правоохоронцю депутату Охтирської міської ради від ОПЗЖ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив ОПЗЖ

Під час обшуку працівники ДБР виявили:
– пропагандистські газети та листівки;
– комп’ютерну техніку, мобільні телефони, блокноти з чорновими записами з доказами протиправної діяльності;
– посвідчення помічників народного депутата України.

“Крім того, встановлено, що місцеві партійці ОПЗЖ під час повномасштабного наступу окупантів, відкрито пропагували “русский мир”, закликали підтримувати дії країни-агресора та допомагати окупантам”, йдеться у повідомленні.

Зокрема, секретарка Охтирської міської ради, представниця партії ОПЗЖ, у соціальних мережах та інтерв’ю публічно висловлювалася на підтримку окупації України.

Народні депутати від “Опозиційної платформи – За життя”, які їздили в Державну Думу РФ до російського спікера, ворога України В’ячеслава Володіна, тепер змінили політичну риторику.

Ті, хто раніше виступали за співробітництво з країною-агресоркою Росією і “негайне виконання Мінських угод”, зараз виявились “палкими прихильниками” вступу України до ЄС.