У Києві заборонили феєрверки та їзду на авто без глушника

Київська міськрада заборонила на час війни продаж і запуск феєрверків, а також їздити містом на автівках без глушника.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в Telegram.

“В Україні війна, тривають артобстріли наших міст, а деякі громадяни влаштовують салюти. Або ганяють вулицями на авто, як на реактивному літаку! За це має бути відповідальність”, – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві створять укриття в дитсадках та школах – Кличко

Згідно з рішенням Київради, під час воєнного стану та 30 днів після його припинення в Києві заборонили продаж феєрверків, салютів і піротехнічних засобів, а також їхній запуск.

“Друге рішення передбачає заборону руху столицею транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів “прямострум” та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, до моменту припинення чи скасування дії правового режиму воєнного стану на всій території України”, – додав Кличко.

Росія готується до масованого запуску ракет по території України. Усі шість носіїв крилатих ракет РФ вишикувалися в Чорному морі. Радник керівника Офіса президента Олексій Арестович попередив, що потрібно бути обережними в найближчі чотири дні у всіх містах України, тому що “невідомо куди прилетить”.

На Київському та Чернігівському напрямках не можна виключати ймовірність спроб формування нових ударних ворожих угруповань. Водночас значно більшою загрозою на сьогодні є ймовірність ракетних обстрілів столиці, заявив командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва генерал-лейтенант Олександр Павлюк.