У США хочуть пересадити пілотів ЗСУ на винищувачі F-16

До Конгресу Сполучених Штатів Америки внесли законопроєкт щодо підготовки українських пілотів і членів екіпажів на літаках F-15, F-16 та інших повітряних суднах.

Про це у четверг заявив конгресмен ветеранів Військово-повітряних сил США Адам Кінзінгер у Twitter.

“Ці чоловіки – пілоти ВПС України. Багато людей думали, що ті вийдуть з бою у перший же день, але вони все ще там. Я вніс законопроєкт про їхнє навчання на літаках НАТО, щоб вони могли перейти на F-16”, – написав він.

Водночас адміністрація президента США продовжує розглядати питання про відправку в Україну такого обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден придумав, як знизити ціни на паливо – ЗМІ

“Для українських військових вкрай важливо пройти навчання й ознайомитися з цими повітряними платформами, якщо Росія продовжить свою згубну кампанію проти суверенітету України. Незалежно від того, чи нададуть США та їхні союзники таке обладнання, ця програма зміцнить українські Збройні сили і забезпечить їхню довгострокову стабільність та безпеку”, – додав Кінзінгер.

США направили Україні другу партію гелікоптерів Мі-17. Ці гелікоптери призначалися Афганістану. Але після захоплення країни талібами залишилися в Америці. Мі-17 виготовляли в РФ на замовлення США. Тому на ящиках з ґвинтами написи російською. Перші п’ять Мі-17 передали Україні ще у квітні. Іще 11 гелікоптерів відправили літаками С-17.