У Туреччині біля Мармарису другу добу борються з масштабною пожежею

На південному заході Туреччини в районі міста Мармарис другу добу триває боротьба з лісовою пожежею, що спалахнула ввечері у вівторок.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Мешканців населених пунктів поруч з осередком пожежі евакуювали. До операції залучені понад півтори тисячі пожежників, спецлітаки та гелікоптери.

Посадовці повідомляють, що вогонь вже скоро можуть взяти під контроль, але через сильний вітер небезпека поширення вогню зберігається.

У середу ознайомитися з ситуацією на місці особисто приїхав президент Реджеп Таїп Ердоган.

За фактом пожежі почали розслідування, допускають у тому числі підпал.

Влітку 2021 року цей район також став осередком мастшабних лісових пожеж, які називають найгіршими у нещодавній історії Туреччини. Стихія призвела до загибелі восьми місцевих жителів та подекуди змусила евакуювати туристів з готелів на узбережжі моря.

Читайте також: 

Українські рятувальники ліквідували пожежу на нафтобазі в Новомосковському районі Дніпропетровської області, яка виникла після ракетного удару Росії 18 червня.

На півдні Франції триває боротьба з пожежею на військовому полігоні, яка спалахнула внаслідок артилерійських стрільб у суботу.

Окупанти не можуть впоратися із пожежею на так званих «вежах Бойка» — бурових платформах «Чорноморнафтогазу», які українські захисники вразили ракетами у понеділок.