Бурятія без світла: у Росії загорілася чергова електростанція

У Росії сталася аварія на Гусиноозерській ГРЕС.

Загорілась електростанція. Столиця Бурятії Улан-Уде й сусіднє Забайкалля залишилися без електроенергії Про це повідомляє видання “Сибирь.Реалии”.

Зазначають, що очевидці повідомляли про вибухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Московській області масштабна пожежа: горить лакофарбовий завод

Внаслідок пожежі перестали працювати дитячі садки, котельні, центральні теплові пункти й помпові станції.

Проблеми виникли в низці муніципальних районів республіки. З цієї ж причини відключення зафіксували й у сусідньому Забайкальському краї.

На території Російської Федерації почастішали як звичайні пожежі, так і підпали, вибухи після того, як країна-загарбниця вторглася в Україну.

3 червня в Росії спалахнув столичний бізнес-центр “Гранд Сетунь Плаза”. Пожежі присвоєно максимальний рівень складності, повідомляли російські ЗМІ. Щонайменше дві людини постраждали, ще 11 встигли врятувати.

4 червня у російському Комсомольську-на-Амурі, що в Хабаровському краї, чоловік підпалив будинок Росгвардії. За попередньою інформацією, 50-річний невідомий підійшов до будівлі з каністрою. За одними даними, він зміг зайти всередину і розлив пальне там, за іншими – просто поставив каністру на ґанок і підпалив. Згодом його затримали.

16 червня загорілося найбільше газове родовище. На ділянці “Газпром видобуток Уренгой” стався розрив труби. Уренгойське родовище належить до найбільших у світі. Запаси до 10 трлн куб. м газу.