Битва за Донбас: Кириленко назвав напрямки, на які Росія кидає усі сили

Ситуація на Донеччині та Луганщині залишається вкрай напруженою.

Збройні сили України контролюють близько 45% Донецької області. Там точаться запеклі бої. Ті населені пункти, які під контролем ворога, знищені. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко на брифінгу 23 червня, передає Gazeta.ua.

“Кількість окупантів, які втрачає РФ, велика. Але ми розуміємо, який великий ресурс в агресора. Росія зосередила й накопичує сили на Донецькому та Луганському напрямках. Свої цілі – захоплення всієї території Луганщини й взяття Слов’янська і Краматорська – вони не покидають”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна контролює майже половину Донецької області – голова ОВА

Значну кількість батальйонно-тактичних груп зосередили на таких напрямках, як Слов’янськ, Лиман і Святогірське. Тому Україну ще чекають серйозні бої.

“Командування ЗСУ чітко розуміє ситуацію, яка відбувається. Ворог усвідомлює , що не просто взяти ту чи іншу територію, її треба ж ще втримати. Перекидання на Запорізький напрямок відбувається. Адже ворог розуміє, як рухаються наші Збройні сили в напрямку Херсону й області і звільняють території”, – повідомив Кириленко.

Зазначив, що те сучасне озброєння, яке ЗСУ очікують від міжнародних партнерів, допоможе ефективніше знищувати загарбників.

За словами Кириленка, основні райони, з яких евакуюють мешканців, це Бахмутський, Краматорський і Покровський.

“Вчора (22 червня. – Gazeta.ua) за добу евакуювали 251 людину”, – зазначив він.

Наголосив, що комунальники налагоджують електромережі, що постійно перебивається в результаті обстрілів, та водопостачання. Найпроблемнішими містами залишаються Дружківка й Костянтинівка.

На Донецькому напрямку російські окупанти перегруповуються, щоб посилити подальші дії на Бахмутському напрямку. Через великі втрати ворог почав зводити різні підрозділи в один, повідомили в Генштабі.

55% Донецької області під контролем росіян, заявив Кириленко 22 червня. Окупація включає в себе і зруйновані міста, зокрема Маріуполь та Волноваха. Ситуація вздовж усієї лінії фронту дуже складна. Ворог застосовує дуже важку артилерію, авіацію – всі види озброєння, які є.

Росіяни не спроможні захопити Донеччину, не зруйнувавши її, сказав Кириленко.