На Херсонщині ексначальник поліції вбив себе, щоб не стати зрадником – ЗМІ

Екскерівник служби громадської безпеки Головного управління Нацполіції в Херсонській області 51-річний Олег Худяков скоїв самогубство.

До цього його викрали російські окупанти й тиждень тримали в полоні, пише “Мост” з посиланням на анонімні джерела в правоохоронних органах.

Видання припускає, що на такий крок чоловік наважився, щоб не співпрацювати з окупаційною “владою” і вберегти свою сім’ю. У Худякова лишилися дружина і син.

“Дуже ймовірно, що окупанти на Херсонщині не можуть сформувати свою “поліцію” з місцевих кадрів й шукають людей з досвідом роботи в правоохоронних органах. Тому намагалися примусити Худякова до співробітництва. Вірогідно мали місце погрози стосовно членів сім’ї поліцейського або інших близьких. За відсутності іншого варіанту розв’язувати цю проблему, не ставши зрадником, Олег Худяков прийняв страшне рішення”, – ідеться в матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни відпустили з полону проректора Херсонського держуніверситету

Люди, які брали участь в громадському житті Херсона та місцеві журналісти, “дуже добре знають Худякова”.

“Він був присутній на багатьох громадсько-політичних заходах. На відміну від багатьох колег, Худяков не мав політичної упередженості. Завдяки цьому підтримував рівні стосунки з представниками різних політичних сил, завжди намагався мирно вирішити усі конфлікти”, – пишуть журналісти.

Зазначається, що під час подій Євромайдану у Херсоні Худяков підтримував “конструктивні стосунки” з учасниками протестних акцій. Також він “не приховував свого негативного ставлення” до намірів тодішнього керівництва МВС активно застосовувати силу.

“Багато в чому завдяки саме Худякову події кінця 2013-го – початку 2014 року в Херсоні пройшли без значних загострень”, – додали в повідомленні.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

22 червня під Херсоном загорівся склад боєприпасів російських окупантів. Він розміщений у селі Киселівка Чорнобаївського району. Оприлюднили фото та відео пожежі. За словами місцевих жителів, пожежа на складі сталася після влучань снарядів. Очевидці пишуть про удар українських військових. Однак офіційної інформації, яка б підтверджувала це, поки немає.