Українські біженці зможуть влаштуватись на роботу в Ізраїлі з 1 липня

Близько 13 тисяч громадян України, які перебувають в Ізраїлі на легальних засадах, зможуть працевлаштовуватися з 1 липня. Про відповідне рішення влади повідомляє видання Haaretz.

«Ізраїль оголосив, що з 1 липня українці, які прибули до початку війни з росією, зможуть працювати в Ізраїлі. Очікується, що це рішення торкнеться близько 13 тис. українців, які зараз перебувають в Ізраїлі, у яких закінчився термін дії туристичних віз. Крім того, для громадян України, які прибули після початку російського вторгнення, міністр внутрішніх справ Айєлет Шакед продовжила посвідку на проживання до кінця липня», – йдеться в повідомленні.

Видання також зазначає, що це рішення послідувало за кількома судовими розглядами, в яких суддя окружного суду Тель-Авіва Міхал Агмон-Гонен ухвалила, що Управління народонаселення та імміграції має видавати громадянам України тимчасові дозволи на роботу

Як повідомлялося, у квітні в результаті зустрічі посла Євгена Корнійчука та міністра внутрішніх справ Ізраїлю Аєлета Шакеда ізраїльська сторона погодилася надати дозвіл на працевлаштування для українців, які приїхали до Ізраїлю напередодні повномасштабного російського вторгнення і вимушених залишитися, а також тих, хто в’їхав до Ізраїлю після 23 лютого. Крім того, ці категорії громадян матимуть змогу отримати базове соціальне страхування.

Читайте також: 

Посол України в Ізраїлі закликав ізраїльський уряд подумати про продаж протиракетних систем Україні.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук закликав продати Україні систему протиракетної оборони «Залізний купол» і стверджує, що США не заперечуватимуть проти цього.

Корнійчук також заявив, що минулого тижня Ізраїль відхилив запит США до Німеччини на постачання протитанкових ракет Spike Україні з ізраїльською ліцензією.