В ОВА уточнили, чи варто евакуюватися з Харкова

На сьогодні немає необхідності в евакуації із Харкова, однак містянам слід обмежити перебування на вулицях через систематичні обстріли рф – людей закликають дослухатися до сигналів повітряної тривоги і знаходитися в це момент в укриттях.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує РБК-Україна. 

Щодо евакуації, то зараз такої необхідності немає, військова обстановка важка, але повністю контрольована. Наші ЗСУ тримають свої позиції на півночі, на східному напрямку та Ізюмському. Тому говорити, що для міста Харкова потрібна евакуація не доводиться. Це абсолютно передчасно та необґрунтовано

— Олег Синєгубов
голова Харківської ОВА

Нагадаємо, російські окупанти 22 червня атакували ракетами місто Чугуїв у Харківській області. Унаслідок ракетного удару рф було зруйновано котельню, пошкоджено тепломережі та оселі, загинули співробітники комунальних служб.

Вдень 21 червня, противник з реактивних систем залпового вогню «Ураган» обстріляв Індустріальний район Харкова. Станом на вечір, відомо про загибель не менше п’яти осіб, ще 11 отримали поранення.

Також у вівторок російські окупанти обстріляли з артилерії Індустріальний район Харкова. Внаслідок атаки поранені семеро людей.

В Офісі президента зазначили, що росія не має сил для повної окупації Харкова, а завдання окупантів – завдати максимальної шкоди місту обстрілами.