Подоляк назвав умову швидкого закінчення війни

Війна, яку веде РФ проти України, може закінчитися найближчим часом.

Однак для цього треба “внутрішній розрив” у самій країні-агресорці. У цьому переконаний радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк, про що розповів в інтерв’ю “Бабель”.

“У Росії можуть початися психологічно незворотні процеси. Вони можуть бути викликані панічними настроями, страхом і внутрішніми конфліктами. Тобто війна, здавалось би, може бути затяжною. Але вона може закінчитися протягом найближчого часу. Унаслідок внутрішнього розриву в самій Російській Федерації”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Херсоном ЗСУ і партизани “тиснуть” на окупантів – ISW

Водночас наголосив, що у Росії “гігантська кількість ресурсів”.

“З огляду на кількість зброї у РФ можна сказати, що війна може перейти в затяжний конфлікт. Довгий – на виснаження ресурсів тієї чи іншої країни. У Росії гігантська кількість ресурсів. Для її населення не важливий рівень життя, вони можуть довгий час триматися, скажімо, на підніжному кормі. Для нас це неприйнятно”, – додав Подоляк.

Країна-агресорка Росія має достатньо військово-технічного й людського ресурсів, щоб поповнювати резерви армії та вести тривалу війну. Однак більшість мобілізованих окупантів зовсім не підготовлена й не має іншої мотивації, окрім заробітку.

А до кінця року Збройні сили України можуть знищити майже все сучасне озброєння ворога. Тож росіянам залишаться лише старі радянські зразки, заявив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.