Миколаїв здригається від потужних вибухів – Сєнкевич

23 червня близько 11:10 в Миколаєві пролунали потужні вибухи.

Звуки розривів не припиняються, підтвердив мер міста Олександр Сєнкевич в Telegram.

“Пройдіть в укриття. Будьте максимально обережними”, – закликав він місцевих жителів. Про причини вибухів та їх наслідки поки що не повідомляється.

Відомо, що повітряної тривоги у цей час в місті не було. ЇЇ оголосили об 11:24, більш ніж за 10 хв після перших вибухів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаївщину атакували росіяни: показали наслідки

У цей саме час 22 червня в Миколаєві також пролунало кілька потужних вибухів. Їх чули мешканці різних районів. Після цього піднявся чорний стовп диму. За декілька хвилин у Миколаєві оголосили повітряну тривогу.

Згодом підтвердили, що місто російські терористи “накрили” сімома ракетами. Відомо про трьох поранених та руйнування. Пошкоджень зазнали п’ять багатоповерхових будинків і вісім приватних.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Наступ російських окупантів на Миколаїв став би “дорогою в один бік” для них. Для цього РФ знадобилося б зняти з усіх напрямків усі свої війська, каже колишній командувач оборони Миколаєва генерал-майор Дмитро Марченко.