“Ця людина веде власну інформаційну кампанію” – Подоляк відреагував на закиди Данілова

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк не розуміє, чому секретар РНБО Олексій Данілов розкритикував його за публічні висловлювання про необхідну кількість зброї Україні.

Подоляк вважає, що Данілов веде “власну інформаційну кампанію”, сказав він в інтерв’ю “Бабелю”.

“Я навіть не готовий коментувати це (вислів Данілова. – Gazeta.ua). Оскільки вважаю, що ця людина, певно, веде якусь власну інформаційну кампанію. Я не знаю, навіщо він це робить. Є математика війни, і є певне коло людей, спікерів держави, які мають право називати деякі параметри та цифри”, – вважає Подоляк.

Він переконаний, що, називаючи конкретні цифри щодо зброї, Україна прокладає “діалоговий коридор” у спілкуванні із союзниками.

“Знаєте, у чому проблема: ми запит озвучували на певний обсяг під час війни, що була перші два місяці. Зараз росіяни стягнули значно більше техніки, ніж у перші дні. У перші дні було багато бронетехніки, а зараз багато артилерії зібрано в певних місцях і напрямках. Тому це питання зміни пріоритетів всередині війни, діалогового коридору у спілкуванні з нашими партнерами”, – пояснив радник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк назвав умову швидкого закінчення війни

Також він нагадав про важливість паритету сил і техніки на фронті. Особливо, коли Україна готується до контрнаступу.

“Відійти від цього паритету неможливо. Ми маємо рахувати математику: кількість пострілів, кількість далекобійної техніки, яка використовується. Мінімізацію втрат, яку ми хочемо отримати. Ешелоновану оборону противника вже на певних межах, які нам треба буде деблокувати”, – сказав Подоляк.

Відреагував Подоляк і на закиди Данілова щодо правдивості даних втрат України, які озвучують представники влади.

“Не сказав би, що ми жонглюємо цифрами. Ми намагаємося позначити глибину проблеми. Цифри можуть дещо відрізнятися, але загалом президент окреслив приблизний обсяг втрат, включно із пораненими та інвалідизованими. Просто час уже такий, що ми маємо більш обʼєктивно дивитися на війну. З одного боку, почали втомлюватися, а з іншого – необʼєктивно дивитися на ціну, яку Україна платить”, – сказав радник.

Раніше Михайло Подоляк писав, що Україні для паритетної війни з РФ треба 1 тис. гаубиць 155-мм, 300 реактивних систем залпового вогню та 500 танків. Журналісти запитали в Олексія Данілова, чи погоджується він з такими розрахунками.

Той заявив, що такі речі мають право озвучувати лише три особи в Україні. Данілов не розуміє, “з якого переляку Подоляк є голосом армії”.