Опалювальний сезон: українців закликали готуватися до “надскладної зими”

Про майбутній опалювальний сезон важливо думати вже зараз, адже зима близько.

Вона в Україні буде “надскладною”, а в оселях буде не так тепло, як раніше. Про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов у Facebook.

Він запевнив, що боятися зростання тарифів українцям не варто, адже вони не зміняться.

“Очевидно, що ця зима буде надскладною. Головне – ми маємо захистити кожного українця та обігріти його помешкання. Тарифи на тепло не зміняться. Ми забезпечимо їхню стабільність. Опалювальний сезон почнеться вчасно. Для цього в нас є всі передумови”, – написав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умови, за яких можна не платити комуналку

Наголосив, що українцям варто почати відвикати від “життя з відкритими вікнами” взимку.

“Вважаємо, що оптимальна температура в оселі має коливатися в межах 18-20 градусів, але в жодному разі не нижче 16. Як в ощадливих країнах розвинутої Європи. Як ми переживемо цю зиму – залежить від кожного із нас. Готуватися до холодів варто саме зараз”, – написав Чернишов.

Переконує, що влада України розуміє усі ризики та активно до них готується.

21 червня Верховна Рада зробила перший крок до заборони підвищення тарифів на газ та опалення під час війни, ухваливши у першому читанні відповідний законопроєкт. “За” проголосували 229 народних депутатів.

Документ визначає комплекс заходів, спрямованих на запровадження мораторію на підвищення цін та тарифів на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану на всій території України та протягом шести місяців після його припинення або скасування.