Україна домоглась блокування росіян, які обходили санкції через криптобіржі

Популярні криптовалютні біржі заблокували профілі росіян, які за допомогою цих платформ обходили санкції. Схему уникнення санкцій через криптобіржі виявило Державне бюро розслідувань.

 

ДБР виявило, що окремі представники криптоіндустрії дозволяли користувачам з російської федерації та республіки білорусь здійснювати анонімні транскордонні валютообмінні та криптовалютні операції всупереч вимогам FATF, в обхід санкцій. Серед іншого це відбувалось і через певні українські вебсайти. Таким чином здійснювалося фінансування підривної діяльності проти України.

— Державне бюро розслідувань

ДБР передало інформацію про порушення українській владі, яка звернулись до провідних світових криптовалютних бірж з проханням застосувати відповідні обмежувальні заходи. Криптовалютні біржі вже заблокували акаунти, на які вказала українська сторона.

Раніше найбільша криптовалютна біржа Binance заборонила росіянам перекази та виведення коштів в іноземні банки. До цього Binance припинила підтримку транзакцій із картками Visa та Mastercard, які були випущені в рф. Також криптобіржа Binance обмежить доступ користувачам із росії.

Крім того криптобіржа Binance заблокувала криптовалютні акаунти родичів кремлівських чиновників та олігархів.