На Київщині терористи катували неповнолітнього та його брата, після – вивезли в Білорусь

Під час тимчасового захоплення Вишгородського району Київської області російські терористи затримали 17-річного й 29-річного братів.

Їх піддавали тортурам. Про це повідомляє Нацполіція.

26 березня брати їхали на велосипедах у село Оране, де мешкають. На ворожому блокпосту їх зупинили російські військові, перевірили документи й силою посадили в БТР, після чого відвезли до Чорнобильської зони.

Там загарбники жорстоко побили українців гумовими палицями, прикладом від зброї та застосовували електрошокер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Славу закатували. Викинули у чорному мішку з буквою “V” із якими звірствами росіян зіткнулися жителі села Демидів

Постраждалий неповнолітній розповів, що росіяни назвали їх диверсантами. Після застосування тортур 17-річного Славу передали прикордонникам Білорусі. Вони відправили хлопця до дитячого будинку.

“Лише завдяки надзвичайним зусиллям міжнародної організації Червоного Хреста й небайдужим громадянам хлопця вдалося повернутися додому. Доля старшого брата досі невідома”, розповіли в поліції.

Ще одному російському військовому повідомили про підозру за звірства в Чернігівській області. 6 березня росіянин наказав підлеглим військовим РФ доправити до магазину в селі Слобода місцевого мешканця. Хотів здобути інформацію про розташування військовослужбовців Збройних сил України.

Після того, як потерпілого привезли до магазину, підозрюваний 30 хв. бив чоловіка дерев’яним руків’ям від лопати по нирках, ногах та інших частинах тіла, завдавши йому сильного фізичного болю.