Зброя для України від країн НАТО: Столтенберг зробив заяву

Генсек НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що союзники по Альянсу спроможні продовжувати постачати Україну зброєю стільки, скільки потрібно.

“Весь мій меседж полягає в тому, що ми повинні бути готові до довгого шляху. Я не можу точно сказати, скільки триватиме ця війна. Але я просто кажу особам, які ухвалюють рішення в столицях НАТО… що ми маємо політичний і моральний обов’язок надавати суттєву підтримку протягом тривалого часу”, – сказав Столтенберг, пише Politico.

Наголосив, що війна в Україні фактично розпочалася 2014 року, коли Росія окупувала Крим та підтримала бойовиків на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО розповіли, коли очікувати зброю від США по лендлізу

“Ми повинні підтримувати постачання сучасних озброєнь, важких озброєнь, як це вже давно роблять союзники по НАТО, а також ту роль, яку НАТО може відіграти у забезпеченні підтримки”, – підкреслив генсек

Він прогнозує, що війна в Україні буде довготривалою.

“Ми, союзники по НАТО, повинні продовжувати готуватися до довгострокової перспективи, тому що ми не можемо дозволити Путіну (президенту РФ Володимиру Путіну. – Gazeta.ua) в якомусь сенсі побачити, що він винагороджений за жорстоке застосування сили”, – сказав Столтенберг.

Раніше міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін повідомив, що входить у новий пакет військової допомоги для України. Ідеться про керовані боєприпаси для реактивних систем залпового вогню, ще 18 гаубиць M777 і тактичні машини для їх обслуговування, 36 тис. боєприпасів калібру 155 мм.