Роботи українських митців продасть найбільший аукціон Європи

В одному із найбільших та найстаріших аукціонних домів Європи «Доротеум» стартували благодійні продажі творчості українських митців. 

Кошти, залучені від аукціону під назвою Українські митці допомагають підуть на гуманітарну та медичну допомогу регіонам, найбільш постраждалих від війни. Гроші отримає зареєстрована у Відні організація «Центр українських ініціатив у сфері культури, політики та економіки».

Ініціатор аукціону, активіст української громади у Відні Андрій Каріоті розповів агентству Укрінформ, що виставлення робіт українських митців в одному з найстаріших у світі аукціонних домів є «унікальною подією для України». Усі 88 виставлених робіт надали українські митці, «щоб пожертвувати 85% виручених коштів на допомогу Україні».

«Митці отримують 15% назад, а дехто вже погодився на 0%. Більшість картин написані під час війни і відображають увесь спектр емоцій авторів під тиском почуттів, пов’язаних з нею»

— Андрій Каріоті
Ініціатор аукціону, активіст української громади у Відні

Головний лот – картина під назвою «Бомби болю…66 день війни», яку створили під час акції української діаспори 26 травня біля канцелярії канцлера та офісу президента Австрії. Його стартова ціна – 3 тисячі євро. 

Читайте також:

В Амстердамі пройшов телемарафон на підтримку України — повне відео

Україна вдруге в історії здобула визначну нагороду у Каннах

21 червня — День пекторалі. Національний музей історії України відкриває онлайн-виставку, присвячену скіфській коштовності