Армія РФ просунулася в бік Лисичанська на 5 км. ЗСУ відійшли – британська розвідка

Російські війська за останні три дні змогли просунутися в бік Лисичанська Луганської області на близько 5 км завдяки резервам і потужній щільності вогню.

Про це повідомила пресслужба міноборони Великої Британії 23 червня з посиланням на дані свої розвідки.

“З 19 червня російські сили, найімовірніше, змогли просунутися на більш як 5 км у напрямку південних околиць Лисичанська. Деякі українські підрозділи відійшли. Можливо, щоб уникнути оточення. Більші успіхи РФ на цьому напрямку, імовірно, є наслідком нещодавнього підсилення підрозділів і високої концентрації вогневих засобів”, ідеться в огляді.

Хоча російські війська створюють все більший тиск на виступ у районі Лисиячанська Сіверськодонецька та їм вдається “повзуче” просування, плани про створення глибшого оточення та захоплення заходу Донецької області загальмувалися, додали в міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на Донецькому напрямку погіршується: останні новини з передової

Українські військові все ще мають шанс втримати Сіверськодонецьк і Лисичанськ у Луганській області. Скоро російські окупанти стикнуться з нестачею боєприпасів. Російська піхота “без вогневої підтримки артилерії у бій іти не хоче”, і в цьому буде перевага ЗСУ, зауважив військовий експерт Олег Жданов.

Зараз окупанти перекидають на Луганщину “колосальну кількість” техніки й живої сили з інших напрямків. Там вони “доволі сильно” оголили свої тили, заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.