Росіяни відпустили з полону проректора Херсонського держуніверситету

Російські окупанти відпустили з полону проректора Херсонського державного університету Максима Вінника.

Він уже перебуває на підконтрольній Україні території, повідомив ректор ХДУ Олександр Співаковський у Facebook.

“Максим Вінник вже на підконтрольній уряду території України. Щойно (опівночі. Gazeta.ua) зателефонував і сповістив, що з ним усе добре й він у безпеці. Його звільнили з полону днями. Хто знає, яке життя в окупації, розуміють, чому ми одразу не оприлюднили цю інформацію. Бо ніхто не міг гарантувати безпеку Максима в Херсоні”, написав Співаковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протест пожежників в Енергодарі: начальника частини відпустили з полону

Він подякував освітянській спільноті, Міністерству освіти й науки України, міжнародним і державним правозахисним інституціям, правоохоронним органам, громадськості, журналістам.

“Кожне ваше слово в ефірі, кожна публікація, допис, згадування в доповідях про зухвале викрадення Максима Вінника в Херсоні це були ті цвяхи, які ми разом вбивали у свідомість росіян. Не можна викрадати людей, це злочин”, додав він.

Максима Вінника викрали у червні на очах у перехожих біля гуртожитку навчального закладу. Його вивезли в невідомому напрямку за наказом Тетяни Томіліної, яку окупанти можуть “призначити” новим “ректором”. Вінник має інвалідність і потребує постійної медичної допомоги.

Терористи також захопили головний корпус ХДУ.