У Польщі прокоментували можливість нападу рф на Литву як члена НАТО

Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що росія не наважиться атакувати Сувальський перешийок на кордоні Польщі та Литви, адже це – територія НАТО, найсильнішого альянсу в історії.

За його словами, Сувальський перешийок (веде до російського ексклаву, Калінінградської області) вважається одним із найкритичніших місць на карті Північноатлантичного альянсу, тому присутність військ НАТО там дуже сильна, а захист – належний та адекватний, повідомляє Польське радіо.

«Польща не є стороною війни, як і НАТО не є стороною війни. Польща є членом найпотужнішого військового альянсу в історії світу. Я не думаю, що Росія наважиться підняти руку на найсильніший союз у світовій історії», – сказав він.

Моравецький також зазначив, що росія дуже важко  справляється з війною в Україні. За його словами, рф хоч і має перевагу, однак не може швидко знайти рішення на свою користь.

Нагадаємо, з 18 червня Литва заборонила транзитне перевезення товарів і технологій, на які накладені санкції, між росією та Калінінградською областю, що розташована між Литвою та Польщею.

У росії заявили, що транспортна блокада Калінінградської області «розв’язує їй руки». Таким чином кремль фактично пригрозив ЄС і НАТО відкритою війною.

Додамо, що з 22 травня Литва припинила закупівлю електроенергії у росії. Раніше литовська влада відмовилася від російського газу та нафти через санкції Заходу за вторгнення рф в Україну.