У Міноборони відреагували на інформацію, оприлюднену нардепами щодо ситуації у Херсоні

Українські захисники рішуче просуваються у напрямку Херсона. Однак будь-яку інформацію щодо цього слід поширювати дуже обережно, щоб не нашкодити нашим захисникам.

Як пояснила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, ні в якому разі не можна писати у соцмережах деталі військових операцій наших захисників.

Вона навела життєвий приклад: буває, що маленька дитина, через неможливість усвідомити наслідки, може задушити у щирих міцних обіймах кошенятко чи іншу тваринку.

«Тому навіть якщо у вас є свої джерела інформації на фронті, не треба писати у соцмережах деталі військових операцій ЗСУ. Ба більше, що джерела на тактичному рівні не володіють всією ситуацією вцілому, бо мають уяву лише про фрагмент»,– констатувала Маляр.

Вона пояснила, що зараз двоє колишніх нардепів і один чинний почали писати про:

  • зброю, яка застосовується на Херсонському напрямку,
  • хороші новини з міста,
  • зайняті вулиці в Херсоні тощо.

«І цим вони шкодять ЗСУ. Інформація про звільнення чи втрату населеного пункту, надана до завершення операції, вважається некоректною. Дочекайтесь офіційної інформації від Генерального штабу», – наголосила заступниця міністра оборони.

За її словами, під час війни військова інформація свідомо подається з запізненням у часі – таке правило інформування в умовах воєнного стану. Воно обумовлене військовою доцільністю під час проведення операцій та заходами безпеки.

«Це означає, що розголошення або спотворення інформації про деталі військової операції до того, як про це заявили офіційні джерела (Міноборони або ЗСУ), – завдає шкоду нашим Збройним Силам та ускладнює виконання поставлених завдань», – підсумувала вона.

Читайте також

18 червня у тимчасово окупованому Херсоні підірвали автомобіль Audi. За кермом був начальник колонії №90 Євген Соболєв, який співпрацює з окупаційною владою.

14 червня у тимчасово окупованому Херсоні біля будівлі обладміністрації підірвали службовий автомобіль «голови» окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо.

А на початку червня у тимчасово окупованому Херсоні стався вибух біля окупаційної адміністрації, внаслідок інциденту є постраждалий.