Росія вдосконалює оборонні позиції на кордоні з Україною – Генштаб

На Сіверському напрямку підрозділи ворога продовжують перебувати у прикордонних з Україною районах Брянської та Курської областей.

Окупанти вдосконалюють оборонні позиції у районі населеного пункту Тьоткіно Курської області, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 23 червня.

“Ворог (у прикордонних районах. – Gazeta.ua) утримує до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової армії Західного військового округу та підрозділи повітряно-десантних військ. Агресор продовжує обстріли підрозділів Сил оборони у прикордонних районах Сумської області”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інструктори з РФ вчать білоруських військових ДРГ-діяльності – Генштаб

На Харківському напрямку окупанти зосередили основні зусилля на недопущенні виходу ЗСУ в свій тил, що діє на Слов’янському напрямку.

“Противник вів повітряну розвідку в районах населених пунктів Байрак та Рубіжне”, – додали в Генштабі.

22 червня ворог продовжував обстрілювати житлові райони Харкова та населені пункти Харківської області. Знову є загиблі та поранені мирні люди. Мешканців області закликають бути максимально обережними, без нагальної потреби не перебувати на вулицях та при сигналах тривоги ховатися в укриття.

Загарбники намагаються стримувати просування ЗСУ та не допустити їх виходу до державного кордону, укріплюють свої позиції. У районі Ізюма ворог продовжує штурмові дії в напрямку міста Слов’янськ. Ізюмський напрямок для них лишається стратегічним.