Ворог кинув усі зусилля, щоб стримати наступ ЗСУ на Херсонщині

На Південнобузькому напрямку окупанти основні зусилля зосереджують на недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях.

Здійснюють інженерне обладнання позицій. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

На Миколаївському напрямку ворог розгорнув у визначених районах артилерійські підрозділи. У подальшому не виключаються спроби штурму в напрямках Киселівка Посад-Покровське та Олександрівка Лупареве. Робитимуть це з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Херсонські партизани пообіцяли окупантам “ніч розплати”

На Криворізькому напрямку росіяни вдосконалюють позиції.

Кораблі Чорноморського флоту в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують вести розвідку. Ворог блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває п’ять носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр” (сумарний залп до 40 ракет).

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. Увечері 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

У середу, 22 червня, під Херсоном загорівся склад боєприпасів російських окупантів. Він розміщений у селі Киселівка Чорнобаївського району. Оприлюднили фото та відео пожежі. За словами місцевих жителів, пожежа на складі сталася після влучань снарядів. Очевидці пишуть про удар українських військових. Однак офіційної інформації, яка б підтверджувала це, поки немає.