Ворог здійснив три ракетні удари по південним регіонам України

Противник продовжує ведення бойових дій в контрбатарейній тактиці на рубежах оборони на Півдні.

Протягом доби ворог також здійснив три ракетних удари по південним регіонам, повідомляє Оперативне командування у Facebook.

Масований ракетний удар з семи ракет типу “Онікс” стався по Миколаєву. Вражено виробничу та соціальну інфраструктуру міста. Внаслідок влучань в кількох районах обласного центру виникли пожежі. Горіла суха трава та ємності із соняшниковою олією. Масштабну пожежу на площі понад 300 кв. м ліквідовано.

Загинув один та поранено двоє ивільних.

Двічі ворог атакував і Одещину. Обидві ракети знищено над морем підрозділами протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можлива робота ЗСУ: під Херсоном горить склад боєприпасів окупантів

Гелікоптером нанесено удар по наших позиціях, але у відповідь Ка-52 хутко ретирувався.

Триває військова операція з ураження сил та засобів противника на Зміїному. Зафіксовано влучання у ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцир-С1”.

За добу Збройні сили ліквідували 20 росіян. Виведення із ладу: самохідну гаубицю “Мста-С”, 23 мм зенітну установку, тягач, чотири одиниці автомобільної техніки, два склади боєприпасів на Херсонщині. Остаточні ворожі втрати дорозвідуються.

Корабельне угруповання ворожого флоту наразі складає п’ять ракетних та три великих десантних кораблі. Посилення шторму змусило провести певну рокировку сил, але суті завдання і сили загрози це не міняє. Також підвищується вірогідність безконтрольного руху морських мін, зокрема, у напрямку узбережжя.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. Увечері 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.