Куряче філе подають під вишневим соусом

 Якщо хочу отримати від обіду не лише насолоду, а й естетичне задоволення, запікаю курячу грудку в медово-гірчичному маринаді, каже Оксана Урі із Запоріжжя. Потрібно шість інгредієнтів.

Для маринаду змішує по 2 ч. л. гірчиці, меду, олії, апельсинового соку, 1/2 ч. л. солі, дрібку перцю.

1 кг курячої грудки очищує і змащує соусом. Накриває харчовою плівкою та перекладає в холодильник на 5 год. Робить у м’ясі п’ять-шість надрізів і викладає в кожен по кільцю помідора. Загортає у фольгу й запікає 40 хв. за температури +180°C.

Готову страву поливає вишневим соусом. Він надає пікантної кислинки.

 Курячі рулети із сухофруктами закуска номер один для мене, розповідає 43-річна Маргарита Зайнешко з Рівного. Завжди готую на свята.

Нарізує соломкою 200 г твердого сиру. Заливає окропом по 12 плодів кураги та чорносливу, накриває кришкою та настоює 30 хв.

Три курячі грудки розрізує навпіл, відбиває, солить і перчить. Викладає на м’ясо сир, по парі сухофруктів і згортає рулетом. Краї скріплює зубочисткою. Те ж саме робить з іншими шматками грудки. Кладе рулети у форму для запікання, змащує густою сметаною. Запікає 3035 хв. за температури +200°C.

Готову страву розрізує на шматки та прикрашає зеленню.

 Якщо м’ясо треба запекти одразу з гарніром, готую карі з куркою та картоплею, продовжує Маргарита Зайнешко.

500 г курячого філе дрібно нарізує і обсмажує на олії до золотистого кольору. Додає подрібнену цибулину, три зубці часнику, по дрібці перцю чилі, імбиру, 1/3 ч. л. солі. Готує ще 5 хв.

Поєднує овочі та м’ясо з 1 кг порізаної скибками картоплі. Заливає 1/2 склянки курячого бульйону чи води. Зменшує вогонь, накриває сковорідку кришкою та тушкує 15 хв. до м’якості картоплі. Додає три подрібнені помідори та склянку зеленого горошку. За 5 хв. посипає 1 ч. л. куркуми та зіри.

Перед подачею страву прикрашає свіжою кінзою.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”