Верховна Рада скасувала військовий збір

Українські захисники не платитимуть військовий збір. Нововведення стосується службовців Збройних сил України, Національної гвардії, служб безпеки та зовнішньої розвідки, Національної поліції, прикордонної служби, державної охорони, служби спецзв’язку та захисту інформації.

 Звільнення від сплати збору для тих, хто бере участь у бойових діях, забезпечує національну безпеку й оборону, діятиме до завершення воєнного стану, каже народний депутат Володимир Ар’єв, 47 років. На передовій наші військові мають достатньо високі виплати, але водночас можуть не отримати всю амуніцію від держави. За свої гроші купують розгрузки, кобуру для зброї. Оскільки військовий збір призначений для забезпечення військових, то нелогічно стягувати гроші з тих, хто й так витрачає їх, щоб спорядити себе на фронт.

Також уряд спростив процедуру отримання пенсій для військовослужбовців. Тепер можуть самі обирати зручний для них банк.

 Зараз усі військові отримують пенсії через Ощадбанк, однак із початком повномасштабного вторгнення виникло чимало проблем, говорить голова партії “Слуга народу” 46-річна Олена Шуляк. Через прив’язку виплати військових пенсій лише до одного банку, багато хто не може отримати гроші. Не всі відділення працюють, деякі опинилися на тимчасово окупованих територіях.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”