Сили на фронті зрівнялись

У війні проти Росії Україна перехоплює ініціативу. Нарощує озброєння та наступальний потенціал, окупанти його ще більше втрачають.

 До нас повернулося­­ військове щастя, яке було на початку війни, коли ми провалили російський бліцкриг, каже військовий експерт 58-річний Володимир Бондаренко. У квітні наша армія перебувала в окопах під обстрілами. Росія мала значні переваги. Зараз можливості на фронті вирівнюються. Нещодавно Збройні сили України знищили на Донеччині сім великих складів озброєння ворога. Продовжуємо топити їхні кораблі. Росіяни ж лише вправно бомблять українські міста. Успіхів на полі бою не мають.

З квітня чисельність ЗСУ зросла до 1 млн осіб. Черги охочих захищати Батьківщину не зникають із військкоматів.

 Усі ці мобілізовані свідомі патріоти. Добре мотивовані, вправні в бою, говорить Бондаренко. Ми перейшли в контрнас­туп­­ на Харківщині й Херсонщині. Тримаємо оборону на Донбасі. Росія стратегічно програє основні напрямки на сході. Знищує мирне населення. Після таких дій прихильників “русского мира” меншає. А ми ведемо бої, маневруючи, зберігаючи особовий склад і заплутуючи ворога.

В Україні збільшуються запаси стрілецької зброї, ракетних комплексів і безпілотників.

 Але це відбувається крапельним методом, не такими обсягами, які нам потрібні, додає Володимир Бондаренко Щоб вагомо змінити ситуацію на фронті, треба наступальне озброєння, техніка. Таке приїде в серпні.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”