Сергій Проневич спалив 10 російських танків

Спортсмена 32-річного Сергія ПРОНЕВИЧА закатували російські окупанти в Боромлі Тростянецького району на Сумщині наприкінці березня. Під час окупації знищував ворожу техніку “коктейлями Молотова”.

 Як почалася війна, Сергій вступив у місцеву територіальну оборону. А за два тижні в Боромлю увійшли російські окупанти. Навколо нашого села розмістили майже 450 одиниць техніки, розповідає голова Боромлянської громади Василь Романіка. Сергій разом з іншими тероборонцями збирав дані про переміщення ворожої техніки та знищував її. Я радив хлопцям на якийсь час залягти на дно. Сергія просив припинити партизанити. Але зупинити його було неможливо. Кілька разів він ходив на завдання разом з іншими чоловіками. Але переважно працював сам. Інколи з “коктейлями Молотова” бігти до російського танка треба було по 15 кілометрів, а швидко здолати таку дистанцію міг лише Сергій. Він сам спалив 10 одиниць ворожої техніки.

Проневич працював тренером із легкої атлетики у Тростянецькій дитячо-юнацькій спортивній школі. Був призером обласних і всеукраїнських змагань із бігу. 2019 року потрапив до Книги рекордів України. Тоді в повній екіпіровці українського воїна за 4 год. 36 хв. пробіг марафонську дистанцію 42 км.

 12 березня Сергій потрапив у ворожу засідку. Зв’язок зник. Не знала про сина нічого. У квітні, як Боромлю звільнили, його тіло знайшли. Росіяни катували Сергія на руках було видно сліди від кайданів, говорить мати Антоніна Проневич. Син, крім спорту, мав захоплення майстрував вироби з дерева, фанери й соломи. Мріяв створити родину й виховувати дітей у вільній Україні.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”