білорусь не готує вторгнення в Україну, але біля кордонів відбувається щось дивне

Станом на сьогодні, загрози нападу військ республіки білорусь на Україну, немає.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна.


Кирило Буданов
керівник ГУ розвідки при Міноборони України

«На даному етапі жодної загрози з білоруського боку немає. Це я з абсолютною впевненістю можу вам сказати. Заспокойтеся, ситуація під контролем. У білорусі тривають і військові збори, і навчання, й укріплення кордону. Проходить зараз цілий комплекс дій воєнного призначення, але вони не направлені проти України на даному етапі»

Як зазначив Буданов, якщо білоруське керівництво все ж вирішить напасти на Україну, то українські військові відразу ж будуть про це знати і почнуть вживати «адекватні дії».

Водночас, білоруські військові риють окопи біля кордонів з Україною, Польщею і Литвою.

Видання Беларускі Гаюн опублікувало райони і населені пункти розташування всіх окопів і траншей, які оснащені вогневими точками:

  • с. Піддобрянка (Гомельський район, Гомельська обл.);
  • с. Підгалля (Єльський район, Гомельської обл.);
  • с. Глушковичі (Лільчицький район, Гомельська обл.);
  • Між ц.р. Жидче та с. Хойно (Пінський район, Брестська обл.);
  • Між с. Новики та г.п. Сопоцкін (Гродненський район, Гродненська обл.);
  • Біля с. Одельськ та кордоном з Польщею (Гродненський район, Гродненської обл.);
  • Між с. Лоша та прикордонним переходом Лоша (Островецький район, Гродненської обл.).

За даними видання, на кордоні білоруси встановлюють блокпости.

Читайте також

Сьогодні білорусь почала великі «мобілізаційні навчання» у Гомельській області біля кордонів з Україною. Маневри триватимуть з 22 червня по 1 липня.

Напередодні білорусь зосередила біля кордонів з Україною до семи батальйонів військових, але ознак формування потужного наступального угруповання, не спостерігається.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що білорусь навряд чи масштабно воюватиме проти України, хоча і дала росії свою територію для дислокації військ та запуску ракет.

Водночас, ЗМІ повідомляють, що білорусь начебто готує вторгнення у Волинську, Рівненську та, ймовірно, Київську області. Армія буде готова за кілька місяців та її головне завдання – створити для України війну на два фронти і протриматися хоча б тиждень.