В Британії стурбовані зменшенням арсеналу через допомогу Україні

Велика Британія не встигає поповнювати запаси озброєння, яке постачають для українських воїнів. Повернення до довоєнного рівня може тривати роками.

Про це заявив начальник штабу оборони Великої Британії Тоні Радакін, повідомляє The Guardian.

За його словами, навіть заміна менш сучасної зброї, яка була передана Україні, може тривати кілька років. При цьому запаси нового озброєння «відновлюватимуть роками».

«Темпи витрачання зброї для України та промислові потужності для відновлення вже стали серйозним питанням. До цих проблем додалися зростаючий попит на зброю як у Великій Британії, так і в Європі, а також зниження британських промислових потужностей за останні десятиліття», – додав Радакін.

Читайте також

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив про готовність Лондона надалі надавати озброєння та готувати військових, доки росіян не виб’ють з української території.

Джонсон також вважає, що поступки російському диктатору владіміру путіну у війні росії проти України призведуть до катастрофи.

Крім того, Джонсон запропонував Зеленському масштабну програму підготовки українських військових. Вона передбачає тренування 10 тисяч військових кожні 120 днів.