Який вигляд мали фонтани Дніпра у минулому столітті – історичні фото

У Дніпрі на початку червня відкрили міські фонтани. Зараз, у спеку, в них мріє освіжитися ледь не кожен житель міста, хоч медики і попереджають про небезпеку такої розваги. Біля сучасних і вже історичних фонтанів часто можна помітити великі компанії молоді та батьків з дітьми.

Gazeta.ua пропонує добірку історичних фото водограїв Дніпра, які так люблять місцеві.

Серед фонтанів міста – зовсім нові і з великою історією. Водограї у місті зʼявилися лише наприкінці ХІХ століття.

Серед історичних фонтанів міста – водограй перед залізничним вокзалом. Він мав велику висоту – дві чаші та струмінь води, був добре помітний у просторі Привокзальної площі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київському трамваю виповнилося 130 років: історичні фото

Також на історичних світлинах можна побачити фонтан у міському, Англійському і технічному садах. Також знаковими стали фонтани: “Самсон”, “Дитячий хоровод”, “Лебеді” та інші.

Зараз Дніпро залишається містом фонтанів. Їх там – декілька десятків. Це, наприклад, “Поріг Ревучий”, “Муза”, “Каскад”, “Гейзер”, “Білий лебідь”.

Російські загарбники з початку повномасштабного вторгнення обстрілюють Дніпро. Так, вибухи у місті лунали 10 червня – спрацювала протиповітряна оборона. А 27 травня у Дніпро влучили кілька ракет окупантів. Повідомляли про серйозні руйнування