Бойовики, детективи й фантастика: що подивитися в кінотеатрах у червні

Більшість київських кінотеатрів вже відновили роботу. Працюють, зважаючи на реалії – сеанси переривають на повітряні тривоги. У червні запустили в прокат багато світових премʼєр, які відклали через воєнний стан.

Що зараз можна подивитися в кінотеатрах – розповідає Gazeta.ua.

“Світ Юрського періоду 3: Домініон”

“Світ Юрського періоду 3” – американський фантастичний бойовик Коліна Треворроу. Виходить у прокат 23 червня.

Це заключний фільм серії із п’яти стрічок, що виходили з 1993 по 2018 роки. Основою створення сюжету став науково-фантастичний роман, написаний Майклом Крайтоном 1990-го.

Сюжет фільму побудований на тому, що динозаври почали жити поряд з людьми. Таке сусідство вносить суттєві корективи в усі сфери життя та навіть ставить під питання подальше існування людського роду.

Акторський склад: Кріс Претт, Брайс Даллас, Брайс Даллас Говард, Сем Ніл та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чий “Чорний квадрат”: в Україні знімають цикл про митців, яких присвоює Росія

“Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля”

Премʼєра в Україні відбулася 9 червня. Це американський супергеройський фільм, заснований на коміксах видавництва Marvel Comics про Доктора Стенджа. “Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля” є 28-ю стрічкою в рамках Кіновсесвіту Marvel.

Доктор Стрендж, перебуваючи на весіллі своєї колишньої, стикається з новою проблемою. У місті з`являється новий монстр, який руйнує місто, переслідуючи молоду дівчину. Вона наділена суперсилою подорожувати між світами.

Серед акторів: Бенедикт Камбербетч у ролі Стівена Стренджа, а також Елізабет Олсен, Чиветел Еджіофор, Бенедикт Вонґ.

“Вендета”

“Вендета” – кримінальний трилер. Премʼєра в Україні відбулася 16 червня.

В основі сюжету – колишній морпіх Вільям Дункан втрачає доньку. Дівчина стала випадковою жертвою перепалки між вуличними бандами. Поліція не діє. Батько бере правосуддя у свої руки і розправляється з винним. Убитий виявився сином великого мафіозі. Дункан опиняється в епіцентрі війни бандитських угруповань.

У ролях – Майкл Тайсон, Брюс Вілліс, Клайв Стенден, Тео Россі, Томас Джейн.

“Флешбек”

Премʼєра в Україні відбулася 16 червня. “Флешбек” режисера Мартіна Кемпбелла – бойовик про найманого убивцю Алекса Льюїса.

Це нова версія бельгійського фільму 2003 року. В основі сюжету – детективний роман Ефа Герардса, написаний 1985-го.

У центрі фільму – найманий вбивця вищого класу Алекс Льюїс. Він завжди виконував замовлення, якими б не були умови. Але одного разу – вирішив відмовитися. На Алекса розпочинається полювання впливової злочинної організації.

В ролях: Ліам Нісон, Ґай Пірс, Моніка Беллуччі, Рей Стівенсон та інші.

“Топ Ґан: Меверік”

Премʼєра в Україні відбулася 2 червня. “Топ Ґан: Меверік” – драматичний бойовик 2022 року режисера Джозефа Косінскі. Стрічка є продовженням фільму 1986 року “Найкращий стрілець”.

Том Круз і Вел Кілмер повернулися до своїх ролей.

За сюжетом, Піт Мітчелл повертається інструктором до елітного училища Військово-морських сил США – Топ Ґан. Серед студентів він зустрічає Бредлі Бредшоу, який впевнений, що саме Меверік винен у смерті його батька на прізвисько “Гусак”.

У Києві працює більшість кінотеатрів. Зокрема, мережі “Оскар”, “Баттерфляй”, “Мультиплекс”, а також “Жовтень”, “Магнат”, “Сінема Сіті”, та низка комунальних кінотеатрів – “Ліра”, “Старт”, “Флоренція” та інші.