У Раді пропонують звільнити від призову ще одну категорію українців

У Верховній Раді зареєстрували закон, що дає відстрочку від армії українцям, які втратили близьких родичів на війні.

Про це йдеться в оприлюдненому на сайті парламенту проекті закону щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації (№7481). Ним пропонується встановити, що військовозобов’язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Йдеться про таких близьких родичів як чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра.

Тим часом, українські спецслужби у Тернополі викрили главу благодійного фонду, який налагодив схему незаконної переправки за кордон чоловіків, які підлягають мобілізації.

Раніше поліція Закарпаття затримала молодиків, що незаконно транспортували військовозобов’язаних через державний кордон.

Тим часом Держприкордонслужба України затримала 16-річного українця, який обіцяв чоловікам призовного віку переправку за кордон. Але після отримання коштів шахрай переставав виходити на зв’язок із ухилянтами. Також прикордонники затримали трьох військовозобов’язаних українців, які хотіли виїхати за кордон за підробленими документами як громадяни Азербайджану.