Ілон Маск наблизився на ще один крок до купівлі соцмережі Twitter

Правління компанії Twitter рекомендує акціонерам проголосувати за схвалення операції з продажу американському мільярдеру Ілону Маску.

Відповідне рішення було опубліковане на сайті Комісії з цінних паперів та бірж США.

Правління вважає угоду справедливою і вигідною для акціонерів. Крім того, наголошується на відсутності альтернативних варіантів, окрім продажу Маску.

Читайте також

На початку квітня Ілон Маск купив 9,2% акцій Twitter та увійшов до ради директорів компанії.

Пізніше Маск подав заявку до Комісії з цінних паперів і бірж США на викуп усіх акцій Twitter. Він пропонує $54,2 за акцію, що на 54% вище максимальної вартості акцій на закритті торгів 28 січня.

Засновник Tesla Inc. знайшов кошти у розмірі $46,5 мільярда на купівлю всіх акцій соцмережі. Таку пропозицію було представлено раді директорів компанії, як «найкращу й остаточну».

Компанія Twitter перебуває на завершальному етапі переговорів про продаж Ілону Маску на суму $43 мільярди. Це може вважатися одним із найбільших у світі викупів компанії, що зареєстрована на біржі.

Водночас, 13 травня у своєму обліковому записі в Twitter, Ілон Маск висловив сумнів у достовірності даних, опублікованих у звіті компанії. Мільярдера збентежила озвучена в ньому кількість ботів. Відповідно до внутрішньої статистики їх менше 5%.

Він зупинив угоду, заявивши у своєму офіційному акаунті, що поставив її на паузу доти, доки цифри зі звіту Twitter Inc не будуть підтверджені.

У відповідь керівництво Twitter дало мільярдеру доступ до внутрішньої інформації, що включає потік даних з 500 мільйонів публікацій щодня.

Генеральний прокурор Техасу Кен Пекстон розпочав розслідування щодо Twitter через потенційно неправдиві повідомлення про кількість фальшивих акаунтів у соцмережі.