Розповіли, коли ЗСУ почнуть освоювати німецькі РСЗВ Mars

Голова міністерства оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт розповіла, що вже скоро розпочнуться навчання українських військових роботі з РСЗВ Mars.

Про це вона заявила під час брифінгу у середу, 22 червня, передає Focus.de.

“Воно (навчання. – Gazeta.ua) розпочнеться вже наступного тижня”, – зазначила Ламбрехт.

Відомо, що військові ЗСУ мають навчитися користуватися цією зброєю перед тим, як Німеччина доставить її в Україну. Попередньо відомо, що системи можуть передати в серпні-вересні цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку артилерію Україна вже отримала від Заходу: перелік

РСЗВ Mars II (Mіttlere A rtillerie Raketen System) – це німецька реактивна система залпового вогню, яка була прийнята на озброєння Бундесверу 1990-го. Вона призначена для знищення скупчень живої сили та техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів та вузлів зв’язку, а також для встановлення мінних полів методом дистанційного мінування.

Німеччина передасть Україні реактивні системи залпового вогню Mars, але лише три одиниці. Раніше у Берліні обіцяли надати чотири РСЗВ. Головною причиною скорочення обіцяних постачань стала нестача снарядів для такої техніки в Німеччині.

Також Німеччина вже передала Україні самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000. Це вже шостий вид артилерії калібру 155-мм, який посилює оборону нашої країни.